Nyheder fra DBI
Vær altid opdateret

MAT - Risikovurdering af nye materialer

Projektet formål var at fremme introduktionen af nye materialer i byggebranchen og ’det blå Danmark’ uden at gå på kompromis med brandsikkerheden.

I de to brancher har man et stigende behov for at introducere nye materialer blandt andet pga. ressourcemangel, klimaændringer og krav fra myndighederne. Projektet vil hjælpe byggebranchen og 'det blå Danmark' med at imødekomme den seneste udvikling.

DBI vil skabe bedre viden om og værktøjer til modellering af materialers brandtekniske egenskaber, hvilket kan forenkle introduktionen af innovative løsninger baseret på nye materialer.

Derudover vil DBI gøre op med den nuværende sikkerhedstænkning, hvor det dominerende sikkerhedsbidrag kommer fra vægge, lofter og gulve i ikke-brændbare materialer. Dette er nødvendigt for at imødekomme eksisterende og kommende krav om bæredygtighed og energieffektivitet.

Projektet vil give brandteknisk viden om nye materialer, så virksomheder kan udnytte de teknologiske fremskridt til at skabe innovative løsninger.

Projektet var en del af DBI’s resultatkontrakt der løb fra 2013-2015. DBI indgår med tre års mellemrum en resultatkontrakt med Styrelsen for Forskning og Innovation.

Læs om projektet resultater her:

Få et indblik i hvordan en af MAT projektets brandtests ser ud i denne video
MAT - Risikovurdering af nye materialer Projektet løb fra: 1. januar 2013 til 31. december 2015.
Claus Langhoff

Projektansvarlig
Claus Langhoff
Projektleder, forskning- og udvikling, Arkitekt

OPRET DIG SOM BRUGER OG HOLD DIG OPDATERET PÅ NYHEDER OM BRAND OG SIKRING